Blog Archive

Monday, October 13, 2014

Bloblo - Interview and Giveaway

Το περίεργο όνομα Bloblo ήταν αυτό που μου κέντρισε αρχικά το ενδιαφέρον. Αναζητώντας να μάθω περισσότερα για το brand ανακάλυψα ένα κόσμο γεμάτο δημιουργία και φαντασία. Η σχεδιάστρια και δημιουργός των χειροποίητων αξεσουάρ Bloblo φιλοξενείται σήμερα στη στήλη "Interviews and Giveaways" και μας μιλάει για τη νέα της συλλογή, τις πηγές έμπνευσής της και τα όνειρά της.




1. Μίλησέ μας λίγο για το Bloblo. Τί είναι, πότε δημιουργήθηκε και από πού πήρε το αινιγματικό όνομά του?
Το bloblo είναι ένα χαριτωμένο παρατσούκλι που μου το έβγαλε ο μπαμπάς μου. Οικογένεια και συγγενείς με φωνάζουν έτσι μέχρι και σήμερα. Οπότε όταν πριν 2 χρόνια περίπου αποφάσισα να ασχοληθώ με την κατασκευή χειροποίητων αξεσουάρ και να τους δώσω ένα brand name, όλα ήταν πολύ εύκολα! Έτσι κατασκευάστηκαν οι blobags, τα blollets, οι blobacco cases και τα blobackpacks και άρχισαν να κυκλοφορούν και να γεμίζουν με πράγματα και αναμνήσεις.

2. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη κατασκευή χειροποίητων αξεσουάρ?
Η αλήθεια είναι ότι δεν το αποφάσισα ποτέ! Όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν έφτιαξα μία τσάντα για εμένα που άρεσε πολύ στις φίλες μου, οι οποίες μου παρήγγειλαν για τον εαυτό τους, για άλλες φίλες τους, για δώρα κλπ και κάπως έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι όλο και πιο πολύ και να το βλέπω όλο και πιο σοβαρά.

3. Η Καλοκαιρινή σου συλλογή περιελάμβανε πολλά και διαφορετικά κομμάτια. Από κοριτσίστικα σακίδια και chic clutches μέχρι minimal plastic envelope bags. Τί να περιμένουμε από τη συλλογή F/W 2014/15?
Όπως και η καλοκαιρινή συλλογή, έτσι και η χειμωνιάτικη θα περιλαμβάνει διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχέδια. Ποικιλία υλικών όπως δέρμα, στόφες, υφάσματα, τσόχα και διακοσμητικών στοιχείων όπως φούντες, κρόσσια και τρουκς. 

4. Ποια είναι τα κύρια υλικά που χρησιμοποιείς και τι είναι αυτό που σε εμπνέει?
Το υλικό που μου αρέσει και χρησιμοποιώ περισσότερο είναι το δέρμα. Μου αρέσει η διαχρονικότητα, η υφή και η συμπεριφορά του. Όμως δεν μπορώ να μείνω αδιάφορη στα μοναδικά σχέδια των υφασμάτων, των υφασμάτων επιπλώσεων, του συνθετικού δέρματος και τον τελευταίο καιρό του διάφανου πλαστικού.  Ενθουσιάζομαι όταν συνδυάζω διαφορετικά υλικά και προσπαθώ οι τσάντες που κατασκευάζω να φέρουν στοιχεία εντυπωσιασμού τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Παίρνω ιδέες από τις τάσεις της μόδας, αλλά πάντα με κατευθύνουν τα υλικά. Είναι πολλές οι φορές που βλέποντας ένα ύφασμα ή ένα περίεργο χρώμα δέρματος εμπνέομαι το σχέδιο της τσάντας και στη συνέχεια την κατασκευάζω.

5. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς από τον σχεδιασμό μίας τσάντας μέχρι να παραχθεί το τελικό προϊόν?
Η διαδικασία κατασκευής είναι η αγαπημένη μου. Ξεκινάω με την εύρεση των υλικών, στη συνέχεια κόβω και ξεχωρίζω τι θα χρησιμοποιήσω, βάζω δυνατή μουσική και σειρά έχει η ραπτομηχανή. Τυχόν διακοσμητικά στοιχεία τοποθετούνται τελευταία. Όταν η τσάντα πάρει την τελική της μορφή, απαραίτητη είναι η γνώμη και η έγκριση των προσωπικών μου συμβούλων..των φίλων μου!

6. Τι θα έλεγες ότι κάνει τη συλλογή σου να ξεχωρίζει? 
Το γεγονός ότι στις περισσότερες από τις τσάντες μου η τελική μορφή δεν έχει ολοκληρωθεί κατά την πώληση! Όποιος την αποκτήσει δε θα τη βαρεθεί ποτέ, καθώς μπορεί να αλλάξει το χρώμα της, να προσθέσει ή να αφαιρέσει στοιχεία, να την κρατήσει με όποιο τρόπο του αρέσει καλύτερα και γενικά να δημιουργήσει τη δική του μοναδική, προσωπική, ευφάνταστη, διαφορετική, ξεχωριστή blobag!!!
7. Ποια η σχέση σου με τη μόδα και τις τάσεις? Από πού ενημερώνεσαι?
Πιστεύω ότι τα πάντα είναι θέμα μόδας και έτσι προσπαθώ να τα έχω καλά μαζί της! Ενημερώνομαι από το ίντερνετ μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και blogs, αλλά προτιμώ να εντοπίζω νέες τάσεις και ξεχωριστά στυλ από τις βόλτες μου στην πόλη.

8. Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο κομμάτι από τη συλλογή σου αλλά και ποιο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου δεν αποχωρίζεσαι ποτέ?
Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι θα ήταν μάλλον η κόκκινη δερμάτινη oversize boho clutch bag γιατί μπορεί να συμπληρώσει ένα απλό outfit και να δημιουργήσει ξεχωριστό στυλ.

9. Τί συμβουλή θα έδινες στις αναγνώστριές μας για να καταφέρουν να κάνουν εμφανίσεις που θα ξεχωρίσουν αυτό το Χειμώνα?
Εκτός από το κλισέ «να υιοθετούμε τη μόδα, αλλά να μένουμε πιστοί στο στυλ μας γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός» με το οποίο φυσικά και συμφωνώ, θα πρότεινα να επενδύσουμε στα αξεσουάρ και να ξεκινήσουμε τη χειροτεχνία! Δηλαδή, να εμπλουτίζουμε το ντύσιμό μας με αξεσουάρ, έτσι ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε πολλά στυλ ακόμα και στο ίδιο outfit, με διαφορετικά κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια, φουλάρια κλπ. και  επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, ήρθε η ώρα για diy (do it yourself) projects! Τι καλύτερο από το να ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου μόνος σου, με ελάχιστα χρήματα, πολλή φαντασία και βιώνοντας και τη χαρά της δημιουργίας!

10. Πού μπορεί κανείς να βρει κομμάτια της συλλογής σου?
Τα προιόντα μου μπορεί κανείς να τα δει και να επικοινωνήσει μαζί μου στη σελίδα μου στο facebook (αναζήτηση «bloblo» ή στη διεύθυνση www.facebook.com/blobags). Όλες οι δημιουργίες  μου διατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης χειροποίητων προϊόντων jamjar.gr, στη διεύθυνση www.jamjar.gr/store/bloblo.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Συνέντευξη χωρίς δωράκι δεν γίνεται άλλωστε. Ένας μεγάλος νικητής θα κερδίσει τη δερμάτινη θήκη mini_blobag της παρακάτω φωτογραφίας σε χρώμα της επιλογης του.
Για να την κερδίσεις πρέπει να ακολουθήσεις το link και εκεί θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες.


Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να ακολουθήσετε και τα 4 βήματα.
Μπορείτε να κάνετε share όσες φορές θέλετε. Όσα τα shares τόσες και οι συμμετοχές σας.

Το GIVEAWAY είναι μόνο για την Ελλάδα και λήγει τη Δευτέρα 20/10/2014 τα μεσάνυχτα. Ο νικητής θα επιλεγεί τυχαία μέσω του www.miniwebtool.com/random-name-picker/ και μετά την ανακοίνωση του ονόματός του θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου εντός 3 ημερών για την παραλαβή του δώρου του. Διαφορετικά θα επιλεγεί νέος νικητής.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!

2 comments:

  1. I have a question :) If you still have this Zara t shirt and you do not wear it anymore, can I buy it from you? I am talking about this one! "art is a way of survival." please let me know! thanks :)
    http://outofthebox-elsa.blogspot.com/2012/12/these-boots.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for asking Madeeha but unfortunately it is not for sale.
      I hope you find it.
      Kisses

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...