Blog Archive

Thursday, November 6, 2014

Samovar Creaciones Naturales - Interview and Giveaway

Μέχρι τώρα στη στήλη με τις συνεντεύξεις είχα φιλοξενήσει δημιουργούς που τα προϊόντα τους είχαν σχέση με το χώρο της μόδας. Καιρός ήταν όμως να γνωρίσουμε και κάποιους ανθρώπους που φροντίζουν για την εξωτερική μας εμφάνιση όχι με αξεσουάρ και ρούχα αλλά με χειροποίητα προϊόντα περιποίησης. 
Η Αναστασία και ο Γιάννης δημιούργησαν πριν λίγο καιρό το brand "Samovar Creaciones Naturales" και κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους, δημιουργούν προϊόντα για την ανδρική και τη γυναικεία περιποίηση αποκλειστικά από φυτικά προϊόντα αντλώντας γνώσεις και τεχνικές από την παράδοση και εφαρμόζοντας σύγχρονες ιδέες. 'Οπως καταλαβαίνετε οι απορίες μου ήταν πολλές και ελπίζω να έχω καλύψει και πολλές από αυτές που μπορεί να έχετε και εσείς.



1. Πότε δημιουργήθηκε η «Samovar creaciones naturales» και από πού πήρε το όνομά της?

H samovar-creaciones naturales δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο. Πήρε το όνομα της από το σκεύος samovar το οποίο χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για την παρασκευή τσαγιού κυρίως στη Ρωσία αλλά και σε άλλες χώρες. Εκτός από σύμβολο παράδοσης και φιλίας, μιας και οι στιγμές πίνοντας τσάι γύρω από ένα σαμοβάρι ήταν μοναδικές, για εμάς είναι και σύμβολο ποιότητας. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο λειτουργίας του… κρατά το νερό μονίμως ζεστό και με αυτό αραιώνει ο καθένας στο φλιτζάνι του το εξαιρετικά συμπυκνωμένο τσάι. Εμάς αυτό μας θυμίζει τον τρόπο που δημιουργούμε προσπαθώντας με υπομονή και επιμονή να έχουμε το καλύτερο προϊόν για τον κάθε ένα χωριστά.



2. Πείτε μας λίγα λόγια για τα χειροποίητα προϊόντα samovar.

Υπάρχουν τέσσερις κύριες κατηγορίες προϊόντων, τα σαπούνια με τα οποία και αρχίσαμε, οι κηραλοιφές, οι κρέμες και τα διάφορα λάδια ή λοσιόν. Τις περισσότερες συνταγές στις οποίες καταλήξαμε τις εμπνευστήκαμε από τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας. Κάθε φορά που κάποιος αναζητούσε κάτι για εμάς ήταν πηγή έμπνευσης που κατέληγε σε ένα καινούργιο προϊόν ή και σε μια σειρά προϊόντων.

Σαπούνι με κακάο και άρωμα σοκολάτας ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες | Ενυδατική κρέμα προσώπου με αιθέρια έλαια για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

3. Ποιά είναι τα κύρια υλικά που χρησιμοποιείτε και από πού τα προμηθεύεστε?
Το βασικό συστατικό που χρησιμοποιούμε είναι το ελαιόλαδο και συγκεκριμένα βρώσιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται στη Λακωνία και το μελισσοκέρι το οποίο προμηθευόμαστε από επίσημο μελισσοκομικό συνεταιρισμο. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια και άλλα λάδια βάσης εξαιρετικής ποιότητας, ελεγμένα και πιστοποιημένα. Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε  ελληνικές πρώτες ύλες αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό.

4. Από πού αντλείτε τη γνώση για να κατασκευάσετε τα προϊόντα σας?

Υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία. Η παράδοση είναι το πρώτο γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Η παραδοσιακή συνταγή για σαπούνι ελαιολάδου το οποίο έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας στις αυλές τους και η παραδοσιακή κηραλοιφή αντίστοιχα, εξελιγμένες με βάση τις ανάγκες που έχουμε σήμερα και τα περισσότερα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας αποτέλεσαν την αρχή για τα προϊόντα samovar. Η μελέτη, η έμπνευση και ο πειραματισμός είναι τα άλλα αναπόσπαστα κομμάτια της γνώσης μας για την παρασκευή των χειροποίητων καλλυντικών. Επίσης κάποια σεμινάρια σχετικά με σαπωνοποιία, χειροποίητα καλλυντικά και αρωματοθεραπεία που παρακολουθήσαμε ήταν πάρα πολύ σημαντικά για να προχωρήσουμε.

Scrub σώματος με άλατα και βούτυρο κακάο, ιδανικό για ξηρό δέρμα | Ενυδατική κρέμα χεριών με βανίλια και αιθέριο έλαιο πορτοκαλιου

5. Γιατί κάποιος να προτιμήσει να αγοράσει χειροποίητα σαπούνια και προϊόντα περιποίησης? Σε τί θα λέγατε ότι υπερτερούν σε σχέση με τα φυτικά προϊόντα που βρίσκει κανείς στο εμπόριο?

Πλην των σαπουνιών τα οποία περνούν μια μακρά περίοδο ωρίμανσης, τα προϊόντα μας παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας για να διατηρούν αναλλοίωτες τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης κάθε προϊόντος σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες ή προτιμήσεις όσων επιλέγουν τις δημιουργίες μας. Σημαντικό είναι επίσης ότι η παραγωγή μικρής κλίμακας έχει ως αποτέλεσμα προϊόντα ανώτερης ποιότητας από αυτά της μαζικής παραγωγής. Για παράδειγμα τα χειροποίητα σαπούνια μας είναι ψυχρής μεθόδου και ωριμάζουν τουλάχιστον δύο μήνες πριν τη χρήση. Ενώ στο εμπόριο, λόγω του ότι η αγορά και η ζήτηση καθορίζει την παραγωγή, χρησιμοποιούνται κυρίως σαπούνια γλυκερίνης ή θερμής μεθόδου τα οποία είναι αδύνατον να έχουν στο τελικό τους στάδιο όλα τα ευεργετικά στοιχεία που έχει το χειροποίητο σαπούνι.


6. Τι θα πρέπει κανείς να προσέξει πριν χρησιμοποιήσει κάποιο από τα προϊόντα σας και ποια είναι η διάρκεια ζωής τους?

Τα περισσότερα προϊόντα μας, αν και δεν περιέχουν συντηρητικό έχουν πολύ μακρά διάρκεια ζωής. Έχουμε επιλέξει με προσοχή τα συστατικά και αν τα διαβάσει κανείς θα δει ότι δεν περιέχεται κάτι το οποίο μπορεί να χαλάει με την πάροδο του χρόνου(λάδι, μελισσοκέρι κ.λπ.). Οι κρέμες επειδή έχουν μια ιδιαιτερότητα στην σύνθεσή τους (περιέχουν και νερό) έχουν διάρκεια ζωής περίπου 9 μήνες. Αν κατά την επιλογή του προϊόντος πάρουμε υπόψη τις ανάγκες του καθενός, πιθανές αλλεργίες και άλλες ευαισθησίες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Βέβαια, ένας κανόνας που πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι μας πριν προμηθευτούμε κάποιο καλλυντικό, είτε φυτικό, είτε οποιασδήποτε άλλης προέλευσης, είναι να το δοκιμάσουμε πρώτα στο χέρι μας. Εμείς έχουμε προνοήσει και έχουμε δείγματα για όλα μας τα προϊόντα.

 Κηραλοιφή με tea tree και βαλσαμόλαδο, ιδανική για την ακμή 

7. Τι συμβαίνει με τις ειδικές κατηγορίες πελατών? Δηλαδή, άτομα με ακμή, με παθήσεις του θυρεοειδούς ή ακόμα και έγκυες γυναίκες ενδείκνυται να χρησιμοποιήσουν φυτικά προϊόντα περιποίησης?

Όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δημιουργιών μας και της γνώσης που έχουμε αποκτήσει κυρίως για τις εφαρμογές της αρωματοθεραπείας. Τα αιθέρια έλαια είναι φάρμακα της φύσης όμως δεν παύουν να είναι φάρμακα, επομένως έχουν ενδείξεις και αντενδείξεις. Έχουμε δημιουργήσει προϊόντα ειδικά για τις παραπάνω κατηγορίες και άλλα μπορούμε να τα εξειδικεύσουμε κατά παραγγελία. Ας πούμε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας πολλές φορές την έχουμε φτιάξει χωρίς το εκχύλισμα φυκιών για άτομα με πάθηση του θυρεοειδούς. Πιστεύω ότι ειδικά στην περίπτωση εγκυμοσύνης καλό θα ήταν να ενημερωθεί και ο επιβλέπων γιατρός για το προϊόν και τα συστατικά του. Επίσης είναι απαραίτητο κατά τη γνώμη μου κάποιος που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες να μας ενημερώσει πριν επιλέξει  κάποιο προϊόν samovar γιατί θα έχουμε να του προτείνουμε κάποιο ειδικά γι αυτόν ή και να του φτιάξουμε ένα νέο.


8. Ποία είναι τα προϊόντα που προτείνετε σε μία γυναίκα και σε έναν άντρα να χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους περιποίηση?

Σαπούνι προσώπου επιλεγμένο σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος και ενυδατική προσώπου κατά προτίμηση με φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο είναι τα δύο προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από τη καθημερινή περιποίηση κανενός. Ας μην ξεχνάμε ότι το δέρμα στο πρόσωπο είναι αυτό που εκτίθεται στον ήλιο και τη ρύπανση όλο το χρόνο και σχεδόν όλη την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, αλλά ειδικά για αυτούς θα προτείναμε και ένα λάδι για τα μαλλιά, το δαφνέλαιο εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια, το οποίο απαλλάσσει από πολλά προβλήματα όπως ξηροδερμία και τριχόπτωση που ταλαιπωρούν τους περισσότερους άντρες.

Ενυδατική κρέμα προσώπου ιδανική για άντρες | Σαπούνι ενυδατικό και αρωματικό με βανίλια και πιπέρι
9. Για ποιό προϊόν σας είστε ιδιαίτερα περήφανοι?

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο. Υπάρχουν μερικά προϊόντα τα οποία όσες φορές και να τα χρησιμοποιήσει κανείς δε σταματά να ανακαλύπτει τις ευεργετικές τους ιδιότητες και το πόσο «απολαυστικά» είναι στη χρήση, ειδικά κάποια σαπούνια. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα προϊόν που ξεχωρίζει γιατί οι ευεργετικές του ιδιότητες έχουν πολύ ευρύ πεδίο εφαρμογών, η κηραλοιφή τριαντάφυλλο με λάδι τριαντάφυλλου.


10. Από πού μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα προϊόντα «Samovar creaciones naturales» και πώς μπορεί να τα προμηθευτεί?

Στο blog μας http://samovar-creacionesnaturales.blogspot.gr/ υπάρχουν όλα τα προϊόντα μας και πολλές πληροφορίες για τα συστατικά τους και τις ιδιότητές τους. Επίσης στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/samovarcreacionesnaturales  μπορεί να δει κανείς κάποια από τα προϊόντα αλλά και να ενημερωθεί για τυχόν events στα οποία μπορεί να μας βρει και προμηθευτεί άμεσα τα προϊόντα μας. Επίσης μπορεί να παραγγέλλει ή να ρωτήσει οτιδήποτε μέσω mail, facebook, τηλεφώνου.

Κηραλοιφή με μαστίχα χίου με αναπλαστικές ιδιότητες

11. Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον?

Ετοιμάζουμε δύο πράγματα αυτό τον καιρό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτά. Για πρώτη φορά φέτος θα ετοιμάσουμε προϊόντα με θέμα τα Χριστούγεννα, σαπουνάκια με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και γιορτινές προτάσεις δώρων. Επίσης, το δύσκολο εγχείρημά μας είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) που το περιμένουμε πώς και πώς και είμαστε πολύ αισιόδοξοι γι αυτό.

Και κλείνουμε με δωράκι! Ακολούθησε τον σύνδεσμο και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα σετ περιποίησης σώματος με βάση τη φράουλα που αποτελείται από κρέμα σώματος με άρωμα φράουλα, απολεπιστικό σαπούνι με φράουλα και κρέμα χεριών.
Καλή επιτυχία σε όλους! 

 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...