Blog Archive

Thursday, August 28, 2014

Mista Sista - Interview


Κάπου στα μέσα Καλοκαιριού αναζητώντας στο Internet για την επόμενη αγορά μου σε μαγιώ, έπεσα πάνω στο brand "Mista Sista". O πρωτότυπος σχέδιασμός τους ήταν κάτι που δεν είχα συναντήσει ξανά και αμέσως θέλησα να μάθω περισσότερα. Με χαρά πληροφορήθηκα ότι το brand είναι ελληνικό και σχεδιάστριες της συλλογής είναι δύο νέα, γλυκύτατα και πολύ δραστήρια κορίτσια, η Εύα και η Σοφία. Οι ίδιες σχεδιάζουν τα μαγιώ βρίσκουν τα prints που τους αρέσουν, τα εκτυπώνουν σε ύφασμα και τα ράβουν σε μία μονάδα παραγωγής, όλα εδώ στην Ελλάδα. 
Καιρός λοιπόν να γνωρίσετε και εσείς το "Mista Sista" μέσα από μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη που μου παραχώρησαν οι σχεδιάστριες, αλλά και να δείτε την πρώτη τους συλλογή σε μία καταπληκτική φωτογράφιση από την ομάδα Viewmasters. Enjoy!

 
1. Mista Sista…Το όνομά σας μας προϊδεάζει ότι πίσω από το brand κρύβονται αδελφάκια. Μιλήστε μας για εσάς.
Sista from another Mista απλά γιατί αδερφές εξ αίματος δεν είμαστε!!! χεχε Η αλήθεια είναι ότι μετράμε αρκετά χρόνια φιλίας και ένα δέσιμο που μας οδήγησε να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε μεταξύ μας το παρατσούκλι ''ταίρι'' και έχοντας ως έμπνευση την λέξη amistad, που στα ισπανικά σημαίνει φιλία, βγήκε το όνομα μας.

2. Τί είναι το Mista Sista και πότε ξεκίνησε?
Είναι απλά ένα ξεκίνημα δημιουργίας και έκφρασης των 2 μας. Ό,τι και να σημαίνει αυτό.
Ξεκίνησε λοιπόν επίσημα φέτος μία νύχτα του χειμώνα σε μία τοπική καφετέρια....



3. Και η απόφαση να δημιουργήσετε τα δικά σας μαγιώ πώς πάρθηκε?
Το MistaSista είναι μία ιδέα που ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Για χρόνια αναζητούσαμε κάποια μορφή έκφρασης και δημιουργίας και όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχουν όμορφα και πρωτότυπα κομμάτια ελληνικά που γουστάρουμε, νιώσαμε λοιπόν και οι δύο ότι ήταν η ώρα να κάνουμε κάτι. Τελευταία υπάρχει μεγάλη τάση για δημιουργία γενικά και είναι κάτι που μας χαροποιεί. Η μία από εμάς ζούσε τα τελευταία χρόνια Καραιβική και η άλλη πέρασε μια χρονιά σε ελληνικό νησί οπότε ήρθε εύκολα και έδεσε όλο αυτό για εμάς. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα αλλά τελικά καταλάβαμε ότι όλα έχουν τον λόγο τους.

4. Τα σχέδια σας αποπνέουν ένα boho χαρακτήρα με πολύ έντονα feminine στοιχεία. Μιλήστε μας για τη συλλογή σας. Ποια είναι τα κύρια υφάσματα που χρησιμοποιείτε και πώς γίνεται η επιλογή των prints?
Φέτος δυστυχώς προλάβαμε να κάνουμε ένα μόνο print και το κλασσικό μαύρο. Μας άρεσε πιο πολύ από τα άλλα γιατί είναι δυναμικό, ιδιαίτερο και συγχρόνως girly. Αυτό θέλαμε να δείξουμε με την πρώτη γνωριμίας μας με το κοινό! Ότι μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά και άλλα επίσης στοιχεία σε ένα μόνο κομμάτι! Από sporty ''φάση'', γιατί άνετα το βάζεις να κάνεις το σπορ σου μέσα στο νερό και εκτός, μέχρι του να καθίσεις σε ένα chic εστιατόριο ή να κάνεις βόλτα στα σοκάκια ενός νησιού χωρίς να έχεις πρόβλημα να το συνδυάσεις με το αγαπημένο σου κομμάτι.

5. Ποιά είναι η κύρια πηγή έμπνευσής σας και σε ποιά γυναίκα απευθύνεστε?
(Εύα) Οι γυναίκες που κάνουν surf γιατί ,αυτές που συναναστρεφόμουν τελευταία, είναι boho, feminine και sporty μαζί! Αυτό δεν το έχω δεί στην Ελλάδα εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις. Γυναίκες που είναι δυναμικές και μαχητικές όταν κάνουν το σπορ τους και συχρόνως γατούλες σε μία ξαπλώστρα να πίνουν το κοκτέιλ τους...και όμως ναι γίνεται... αυτή είναι η γυναίκα που με εμπνέει....αυτή που δεν έχει ταμπέλες, αυτή που είναι άνετη όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
(Σοφία) Εμπνευσή μου οι αμέτρητες ώρες που πέρασα να κοιτάω την θάλασσα πέρσι όλο τον χρόνο. Τα ταξίδια και οι φίλες από το εξωτερικό σίγουρα ανοίγουν την οπτική σου. Μου έλειπε να βλέπω γυναίκες που μπορούν να είναι σικάτες με ένα και μόνο κομμάτι. Κομψό, λιτό και μη επιτηδευμένο. Ομορφιά στην απλότητα.



6. Τί πρέπει να προσέξει κανείς όταν επιλέγει μαγιώ? Ποια σχέδια ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο?
Βασικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Βάζει η καθεμία ότι της επιτρέπει το style της και η αυτοπεποίθηση της. Αυτό που εμείς θα προσέχαμε είναι η ποιότητα πρώτα απ'ολα! Πόσες φορές έχουμε ακριβοπληρώσει ένα μαγιό και τον επόμενο χρόνο είχε χάσει την λάμψη του?..Πολλές! Θέλουμε τα μαγιό μας να έχουν διάρκεια....και επειδή είμαστε στην αρχή θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εκεί δώσαμε βάση! Μετά να σε βολεύει και στην συνέχεια να σε κολακεύει! Δεν θα πούμε το κλασσικό ¨θέλουμε να ταιριάζουν σε όλες κκκ'' αφού δεν γίνεται! Η κάθε μία ''εταιρεία'' έχει το δικό της style και γραμμή! .....

7. Στη συλλογή σας προτείνετε σχέδια που θα μπορούσαν άνετα να φορεθούν και ως top για εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ. Προτέινετέ μας τρόπους για να συνδυάσουμε τα μαγιώ σας.
Όπως αναφέραμε πιο πρίν τα σχέδια μας θέλουμε να είναι έξυπνα! Από θαλάσσια σπορ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό! Πρώτα απ'όλα συνδυάζονται εύκολα με άλλα μαγιό που έχουμε όλες στη γκαρνταρόμπα μας. Το στυλ μας είναι απο boho έως sexy chic
Φορώντας τά καταρχήν να είσαι όμορφη και στυλάτη αλλά να μπορείς να παίξεις ρακέτες, beach volley, να κάνεις σερφ και πολλά άλλα χωρίς να έχεις άγχος! 'Ολα τα τοπ μας είναι άνετα, φοριούνται με τζιν σορτσάκι, κολάν, παντελόνι, φούστα, παρεό και ό,τι άλλο θες. Το τριγωνάκι ταιριάζει άψογα με μία ωραία πουκαμίσα αλλά και με φανελάκι και να φαίνεται διακριτικά! Επίσης μπορείς να τα φορέσεις ενώ κάνεις yoga ή οταν χορεύεις zumba ! Οι πιό τολμηρές μπορούν να φορέσουν τα σλιπ με ένα χαλαρό πουκάμισο ή με ένα πλεκτό και ένα ωραίο κόσμημα πίνοντας τα ποτά τους σε κάποιο beach bar. Ή απλά με ένα κιμόνο, σανδάλια και να κάνεις βόλτα στα σοκάκια του νησιού με την αλμύρα ακόμη στα μαλλιά.

8. Ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο κομμάτι από τη συλλογή σας?
(Εύα) Το μπουστάκι με το σκέτο x πίσω στην πλάτη!
( Σοφία) Ψηλόμεσο μαύρο μαγιό με τα κορδόνια. Στυλ.

9. Ποια η σχέση σας με τη μόδα και τα trends? Ποια κομμάτια της δικής σας γκαρνταρόμπας δεν αποχωρίζεστε ποτέ?
(Εύα) Η σχέση μου πάντα ήταν καλή αλλά όχι σε βαθμό τύπου ''πηγαίνω με την τάση''! Δεν με χαρακτηρίζει αυτό και ο κόσμος με ξέρει σαν την minimale που δεν μπορεί να βάλει κάτι μόνο και μόνο επειδή το επιτάσσει η μόδα! Πάντα κρατούσα κλασσικές γραμμές και ακόμα το κάνω. Δύσκολα θα με δεί κανείς με εκκεντρικά ρούχα! Συνήθως προτιμώ τις μονοχρωμίες. Δεν αποχωρίζομαι τις τσάντες μου, γιατί είναι κλασσικές για χειμώνα/καλοκαίρι αλλά και ένα τζιν και ένα μαύρο κολάν που πάντα έχω μαζί μου! Καλοκαιράκι σίγουρα flip flops και μετά όλα τα άλλα :)
(Σοφία) Η μόδα για μένα ήταν και εξακολουθεί να είναι μία μεγάλη αγάπη! Τον τελευταίο καιρό έγραφα και κάποια άρθρα για περιοδικά γύρω από την μόδα, κάτι που με βοήθησε και άνοιξε τους ορίζοντες μου γύρω από αυτή. Όσο για τα κομμάτια που δεν αποχωρίζομαι από την γκαρνταρόμπα μου ιδίως το καλοκαίρι είναι τα δαχτυλίδια μου, τζιν, flip flops και φυσικά τα μαγιό μου.
Και οι δυό μας όμως δεν έχουμε standar style! Αναλόγως την φάση που περνάμε βάζουμε και την πινελιά της μόδας που διανύουμε.

10. Και μιας και σχεδιάζετε μαγιώ, περιγράψτε μας το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό για διακοπές.
(Εύα) Πανέμορφη παραλία σε συνδυασμό με surf και ένα όμορφο beach bar – ΒΒQ να χαλαρώσεις στο τέλος.
(Σοφία ) Απομονωμένη παραλία λίγοι και καλοί φίλοι, yoga στο ηλιοβασίλεμα, φαγητό σε local ταβερνάκι, τσιπουράκια, σοκάκια, βοκαμβίλιες και νυχτολούλουδα........
Ταιριάζουμε, δεν βρίσκετε?????????



11. Πού μπορεί κανείς να βρει κομμάτια της συλλογής σου?
Μόλις βγάλαμε τα δείγματα μας και δυστυχώς είμαστε ακόμα υπό το κλίμα συζητήσεων! Είναι πολύ νωρίς ακόμα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ μέλλον ακόμα. Προς το παρόν τα χαίρονται οι φίλες μας!! Του χρόνου ευελπιστούμε να έχουν λυθεί τα διαδικαστικά και να δούμε πολλά κορίτσια στη παραλία με τις δημιουργίες μας.

12. Tί να περιμένουμε στο μέλλον από το «Mista Sista»?
Περισσότερα και πρωτότυπα νέα σχέδια μαγιό για γυναίκες. Ίσως δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας και για τα αγόρια στην παραλία. Μελλοντικά, σκοπός μας κάποια στιγμή, είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε γύρω απο όλη την κουλτούρα του beachwear ρούχα και αξεσουάρ.


Τα νέα των "Mista Sista" μπορείτε να τα μαθαίνετε μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook.  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...